Å ikke væreFOTO: Lærke Posselt. Bearbeidet Gladesigner

Å ikke være

bookmark

Kirsten Thorup i samtale med Vigdis Hjorth

onsdag 6. juni 2018, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 90,-Student 60,-

Oppdatert mandag 17. desember 2018, kl. 12:20

12:20

Tre generasjoner kvinner skrives fram i Kirsten Thorups familieportrett, med Tara som nav. Den karismatiske moren, som Tara beundret grenseløst gjennom hele barndommen: Kan hun sies å være ansvarlig for datterens svake identitetsbygging? Deretter Taras relasjon til datteren Siri, grenseløs kjærlighet, men likevel mislighold og svik med alvorlige følger. Vigdis Hjorth har, som sin danske kollega, gått tett på ulike familierelasjoner i sine bøker. Hør Hjorth og Thorup i denne samtalen som fant sted på Litteraturhuset 06.06.18.

Taras første ordentlige rolle som skuespiller fører henne rett til sammenbruddet. Hun skal spille Hamlet og ender opp med å miste seg selv av syne. Finnes hun ikke utenfor de rollene hun spiller?

Erindring om kjærligheten er skrevet av en gigant i det danske litterære landskapet. Kirsten Thorup er en av Danmarks mest leste forfattere og ble i 2017 hedret med Nordisk råds litteraturpris for akkurat denne utgivelsen, av juryen beskrevet som «en kullsvart og vis roman. Den trekker garn i dypet, i vårt felles dyp, slik bare virkelig litteratur kan gjøre det.»

Tre generasjoner kvinner skrives fram i Thorups familieportrett, med Tara som nav. Den karismatiske moren, som Tara beundret grenseløst gjennom hele barndommen: Kan hun sies å være ansvarlig for datterens svake identitetsbygging? Deretter Taras relasjon til datteren Siri, grenseløs kjærlighet, men likevel mislighold og svik med alvorlige følger. Tre generasjoner kvinner som både bygger og mister identitet i sine næreste og mest sårbare relasjoner. Hvem er de når de speiler seg i hverandre og i forholdet de har til dem som står dem nærmest?

Vigdis Hjorth har, som sin danske kollega, gått tett på ulike familierelasjoner i sine bøker. Hør Hjorth og Thorup i samtale på Litteraturhuset.