Å lese Jean Rhys

bookmark

Med Per Petterson og Tone Selboe

fredag 14. oktober 2016, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert mandag 17. desember 2018, kl. 13:47

13:47

Jean Rhys ble født i 1890 på Dominica i Karibia, men flyttet etter hvert til Europa. Hun fikk sitt gjennombrudd seint i livet, da de få som hadde fulgt forfatterskapet stort sett hadde glemt henne. Forfatter Per Petterson sørget i sin tid for å få Jean Rhys på plass i Tronsmos bokhyller. Tone Selboe er professor i allmenn litteraturvitenskap, og har blant annet skrevet om Rhys’ forfatterskap i sin bok Litterære vaganter. Her møter de bibliotekarbeider og litteraturkritiker Cathrine Strøm til samtale på Litteraturhuset. Samtalen fant sted på Litteraturhuset 14. oktober 2016.

Jean Rhys ble født i 1890 på Dominica i Karibia, men flyttet etter hvert til Europa. Lenge levde hun et omstreifende liv i europeiske storbyer og skrev noveller og romaner som i hovedsak gikk under radaren hos lesere og litterater. Sanselig og usentimentalt skildrer hun marginalisert livsførsel.

Hun fikk sitt gjennombrudd seint i livet, da de få som hadde fulgt forfatterskapet stort sett hadde glemt henne. Wide Sargasso Sea (1966) åpnet publikums øyne også for resten av utgivelsene til denne kresne forfatteren. Per Petterson sørget i sin tid for å få Jean Rhys på plass i Tronsmos bokhyller. Tone Selboe har blant annet skrevet om Rhys’ forfatterskap i sin bok Litterære vaganter. Nå møter de bibliotekarbeider og litteraturkritiker Cathrine Strøm til samtale på Litteraturhuset.