Abels Tårn – 110% matematikk spesial

bookmark

- En lenestolsdiskusjon om årets Abelprisvinner og sannheten om matematikk

onsdag 25. mars 2015, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Det Norske Videnskaps-Akademi

Inngang: Gratis

Hvis vi en vakker dag får besøk av en UFO – vil marsmennene ha brukt samme matematikk som oss for å bygde den? I så fall er ikke matematikk noe vi mennesker har funnet på, men noe vi graver fram fra naturen. Hva kan vi lære om verden ved å sette oss ned i en lenestol – med blyant, papir og formelsamling?

Samme dag som Abelprisen for 2015 kunngjøres, åpner NRKs Torkild Jemterud dørene til sitt program «Abels Tårn», for anledningen flyttet til Litteraturhuset. Her har han fylt tårnet med et knippe fremragende matematikere for å diskutere årets Abelprisvinner, og for å finne sannheten om hva matematikk er.

Panelet består av Jo Røislien, Kristina Rognlien Dahl og Nils Henrik Risebro. I tillegg bidrar Alex Bellos og Cedrik Villani med oppklarende presentasjoner om årets vinner. Eller vinnere.

Vel møtt!

Kunngjøringen av Abelprisen streames live 25.mars kl. 12, og kan sees her

FOTO: Forskningsjournalist og programleder Torkild Jemterud, matematiker og Siffer-programleder Jo Røislien, stipendiat innen stokatisk analyse Kristina Rognlien Dahl, matematiker Nils Henrik Risebro, journalist og forfatter Alex Bellos og matematiker og Abelkomitémedlem Cédric Villani.