Anne Marie Almedal

bookmark

Releasekonsert og filmvisning

tirsdag 18. mai 2010, kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: +47

Inngang: Gratis

Eksklusiv releasekonsert for Anne Marie Almedals nye album Blue Sky Blue og en spesialvisning av konsertfilmen Anne Marie Almedal – Live at Aladdin (regi: Fred Arne Wergeland).

Anne Maries nye album bærer navnet Blue Sky Blue, den engelske originaltittelen til ”Himmelblå”- låten som hun skrev på oppdrag for NRK til deres største dramasuksess noensinne. Den rakk det ikke inn på hennes forrige utgivelse, men desto bedre at den gjør det denne gangen, etter at serien har bergtatt godt over 1 million nordmenn for alvor. Og den enestående norske versjonen er med som bonusversjon.

”Safe from harm" er åpningssporet på albumet. Den på grensen til smertefullt nydelige coverversjonen av Massive Attacks briljante låt fra 1991. Og som en helt spesiell overraskelse har Anne Marie fått med seg en av verdens mest unike kontrabassister Danny Thompson på denne og to andre låter på albumet. Thompson har spilt med alt som kan krype og gå av cred-celebriteter som Nick Drake, Talk Talk, Kate Bush, John Martyn, Everything but the girl… og nå altså med Anne Marie Almedal.

Albumet er spilt inn i London og Kristiansand med produsenten og filmkomponisten Nicholas Sillitoe. Musikerne er blant kremen av Norges folk-pop musikere, blant annet Rolf Kristensen og Sigrun Tara Øverland, som også er Anne Maries faste live-musikere. En annen kuriositet er Katharine Blake, kjent fra Miranda Sex Garden, som låner sin middelalderske huldrestemme og forførende blokkfløytespill til låten ”Show more love”.

Anne Marie har et sterkt utgangspunkt som indiepop-prinsesse på 90-tallet med det litt hemmelige, men smålegendariske bandet Velvet Belly, og hun har en lang, og usedvanlig vakker merittliste av utgivelser bak seg. Blue Sky Blue er full av øyeblikk for de som elsker de gamle sangene, og full av nytelser for de som har tatt innover seg hennes nye akkustiske og filmatiske verden av dype klanger og langstrakte bevegelser. 

Filmvisning: Live At Aladdin
I oktober 2009 inntok Anne Marie Almedal og bandet hennes Aladdin kino i Kristiansand sammen med et filmcrew ledet an av filmskaper Fred Arne Wergeland. Danny Thompson trengte ikke å bli spurt to ganger. Mellom konserter med The Who, Beth Orton og Graham Coxon, fløy han inn spesielt for anledningen. Resultatet etter to dager i Kristiansands Cinematek ble en novellefilmkonsert uten like. Filmkonserten er inkludert i denne CD-utgivelsen.

Kontakt: hello@annemariealmedal.com

hello@annemariealmedal.com