Balladen om Jimmen

bookmark

Øyvind Rimbereid: samtale og konsert

onsdag 23. november 2011, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Fjordingen Jimmen traver rundt med kjørekaren sin på veiene i Stavangerområdet og henter skyller – husholdningssøppel. Det er midt på 70-tallet, og verden rundt dem er i endring. I et landskap som ligger mellom det historiske og det mytiske, beveger de seg stadig videre, men Jimmen har en sele som gnager, og hover som vil galoppere sine egne veier.

Øyvind Rimbereid kommer med ny bok, et fortellende langdikt denne gangen, og som vanlig byr han på noe helt nytt. En av Norges mest nyskapende lyrikere ble for sin forrige diktsamling, Herbarium, nominert til Nordisk råds litteraturpris, og i fjor fikk han Doblougprisen for sitt forfatterskap.

Da Litteraturhuset åpnet dørene for publikum 5. oktober 2007, sto en konsert med Øyvind Rimbereid og Hallvard W. Hagen fra Xploding Plastix på programmet. Den gangen framførte Hagen nykomponert musikk mens Rimbereid leste fra sin kritikerroste diktsyklus Solaris korrigert. Samarbeidet mellom Rimbereid og Xploding Plastix begynte på Litteraturhuset, men det har fortsatt, og nå gir de ut CD sammen. Det er Aslak Sira Myhre som snakker med Rimbereid om stavangerfjordingen Jimmen denne kvelden. Etterpå blir det minikonsert med Rimbereid og Hagen fra Xploding Plastix