Begeistring og alvor

bookmark

Tor Åge Bringsværd og Ragnar Hovland

onsdag 5. april 2017, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Vi har alle et forhold til Ruffen, Karsten og Petra eller romanserien Gobi. I femti lekne, utforskende og arbeidsomme år har Tor Åge Bringsværd boltret seg i myter og eventyr, religiøst stoff og «urtekster». Han har skrevet sci-fi og fabelprosa, essaysamlinger, romaner for voksne og en lang rekke bildebøker for de minste, som han behandler med største alvor. Nå gjør han opp status, i essaysamlinga som har fått tittelen Veneziansk spaserstokk med elefanthode. 4. Råk. «Siden jeg nærmer meg de ustøe åtti-årene, tenkte jeg opprinnelig å kalle boken Rullator», skriver Bringsværd i innledninga. Men den endelige tittelen kom etter et uheldig fall, som takk til hans gode venn og forfatterkollega Jon Bing, som forærte ham nettopp en flott stokk så han skulle holde seg på beina videre.

I likhet med Bringsværds tidligere essaysamlinger speiler Veneziansk spaserstokk forfatterens bredt anlagte begeistring, kunnskapstørst og nysgjerrighet. Her kan du lese om Marco Polos reiser, de gåtefulle bukseselene til Kristoffer Robin, myter og eventyr fra Grønland, forfatterens personlige betraktninger om hundens språk og om forholdet mellom George Sand og Chopin. Blant annet.

Ragnar Hovland har også et rikt, fabulerende og humoristisk forfatterskap bak seg med bøker for både barn, ungdom og voksne. Denne kvelden leder han samtalen med Bringsværd om fortellerglede og kjærlighet til myter og litteratur.