Hva bør du vite om psykopati?Bilde/illustrasjon: Maybrit Bo

Behandling av spilleavhengighet

bookmark

Bare fryd og gammen?

mandag 9. mars 2020, kl. 17:00 til kl. 19:00 – Avlyst

Arrangementet er dessverre avlyst pga situasjonen med koronavirus.

Sal: Nedjma

Arrangør: Oslo universitetssykehus

Inngang: Avlyst

Klinikk psykisk helse og avhengighet ønsker velkommen til temakveld for pasienter, pårørende og andre interesserte på Litteraturhuset, mandag 9. mars.

Til alle tider har vi mennesker moret oss med spill.  For de fleste forblir dette uskyldig moro, men for noen kan spillingen få enorme konsekvenser.  I følge befolkningsundersøkelsene fra 2015 er 3,2 % av Norges befolkning i kategorien « moderate risiko- og problemspillere.» Dette utgjør rundt 122 000 personer.  I tillegg medfører spillingen store lidelser for familien og de nærmeste.

Rolf Brumoen (klinisk sosionom og koordineringsansvarlig for spillebehandlingen ved Blå Kors Poliklinikk Oslo) har over 20 års erfaring med avhengighetsbehandling, og har de siste 10 årene jobbet med behandling av problematisk  gambling/ pengespill i individualterapi, gruppeterapi og par- og familieterapi.  Dette foredraget handler om gambling. Han vil fortelle om ulike typer spill, forsøke å vise hvordan spilleavhengighet oppstår og vise noen terapeutiske grep/metoder for å søke og gjenvinne kontrollen.

Blå Kors Poliklinikk Oslo var i år 2000 en av de første klinikkene i Norge til å tilby behandling til spilleavhengige i nyere tid.

Les mer om kvelden her. Ved spørsmål, ta kontakt med Vigdis Jacobsen Rehn, tlf. 480 16 286 eller på mail: vigdis.jacobsen.rehn@ous-hf.no. Se oversikt over vårens temakvelder her.

Vi gjør oppmerksom på at det vil være begrenset antall plasser, så “førstemann til mølla”-prinsippet vil gjelde!

Velkommen.