Bing & Bringsværd

bookmark

London 2084 – en fremtidsfabel

fredag 4. april 2014, kl. 18:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Pax Forlag

Inngang: Gratis

Ti år etter «Oslo 2084» kommer Bing & Bringsværd med London 2084 – deres første roman, og siste utgivelse. Møt Tor Åge Bringsværd i samtale med Fredrik Wandrup om boka og forfatterskapet til en kveld i Bing & Bringsværds ånd.

I år 2084 har havnivået steget og satt byer og land delvis under vann. Ozonlaget er tynt, dyrelivet er nesten utryddet, og ny teknologi og et formidabelt offentlig overvåkningssystem har skapt en radikalt annerledes hverdag.  En vanlig grå aprildag i Oslo får privatetterforsker Robert Altermann en overraskende ny sak i fanget. Den tar ham til London,der en ung mann er funnet død. Robert Altermann vikles snart inn i en verden av lyssky nettgambling og utstrakt eksperimentering med biologisk materiale og menneske-maskin-grensesnitt. Og å drive privat etterforskning i et samfunn der alt og alle er under konstant observasjon, er en utfordring selv for den drevne datasnoken Robert Altermann.

Bing & Bringsværd er navnet Jon Bing (1944–2014) og Tor Åge Bringsværd (1939–) har signert sine mange samarbeidsprosjekter med. Bing & Bringsværd oppfant begrepet «fabelprosa», som omfatter alle typer fantastisk litteratur. På 1960- og -70-tallet engasjerte de seg i å introdusere sciencefiction for norske lesere. I tillegg til eget forfatterskap var de rådgivere for bokserien «Lanterne sciencefiction», og redigerte tre store fabelprosa-antologier for Den norske Bokklubben. De sto også for«Blindpassasjer»,den første sciencefiction-serien på norsk fjernsyn, og flere episoder av suksessen «Helmer og Sigurdsson», i tillegg til radioteater, sceneteater, opera og tegneserier.