Blå engel

bookmark

Marianne Faithfull og Nazneen Khan-Østrem

fredag 7. november 2014, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSALEN. DET ER LAGT UT BILLETTER TIL VIDEO-OVERFØRING PÅ STORSKJERM I 2. ETG.
KJØP BILLETTER TIL STORSKJERMVISNING HER (80,-).

Femti år har Marianne Faithfull stått på scenen. Det store gjennombruddet kom i 1964 med sangen «As tears gone by», skrevet av Mick Jagger og Keith Richards. Hennes uskyldige blå øyne og kassegitar sjarmerte flere enn Jagger.

I de travle rockeårene på 60- og 70-tallet sto Faithfull midt i stormen, og en periode var det fare for at hun ikke kom til å overleve. Men etter en omvei inn i Londons mørke, dopa bakgater kom hun tilbake. Uttrykket og stemmen var forandret – mindre engel, mer levd liv og blå toner. Så fulgte samarbeid med storheter som David Bowie, Tom Waits, PJ Harvey og Nick Cave og klassikere som Broken English og Strange Weather. Hennes tjuende album, Give My Love To London, kom ut tidligere i høst og har nok en gang fått anmelderne til å trille terningkast i den høyeste ligaen.

I 1994 ga hun ut sin selvbiografi til heftige kritikker. Nå kommer bildememoarene A life on record med forord av Salman Rushdie, som skildrer Faithfull-livet fra tidlig barndom og fram til i dag.

Faithfull gir sitt aller første sceneintervju i forbindelse med boken på Litteraturhuset i Oslo, hvor hun møter sakprosaredaktør og tidligere musikkjournalist Nazneen Khan-Østrem til samtale om uskyld, erfaring og kjærligheten til London. Arrangementet foregår på engelsk.

FOTO: Tom Smith