Boklansering: UTHENGT!

bookmark

Mime forlag inviterer til åpen boklansering av Jon Ronsons UTHENGT: Ydmykelse og skam på nettet

mandag 15. februar 2016, kl. 19:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Mime Forlag

Inngang: Gratis

Mime Forlag inviterer til debatt og åpen boklansering av Jon Ronsons UTHENGT – YDMYKELSE OG SKAM PÅ NETTET.

 

Panel:

Karl-Fredrik Tangen (førstelektor, Markedshøyskolen)
Geir Ramnefjell (politisk redaktør, Dagbladet)
Karianne Gamkinn (bloggeren «Mammadamen» og PR-rådgiver)

OM BOKEN
I 2012 ble Jon Ronson frastjålet sin identitet. Tre akademikere hadde laget en Twitter-profil i hans navn, men denne falske Jon Ronson var opptatt av merkverdige matkombinasjoner og sprø sex. Jon konfronterte bedragerne i en film han la ut på YouTube. Først ble han glad da han oppdaget at fremmede mennesker over hele verden støttet ham. De tre synderne ble uthengt så voldsomt at de bestemte seg for å fjerne den falske profilen fra nettet. Men så kom ting ut av kontroll.

Denne hendelsen fikk Jon til å undersøke hvordan folk henges ut i vår tid, og oppdagelsene han gjorde forbauset ham. I boken møter Jon både uthengere og uthengte, og han oppdager at det å ydmykes offentlig – av fremmede og ofte anonyme motparter – kan ødelegge offeret fullstendig.
Etter at vårt kollektive sinne har lagt seg, glemmer vi det og går videre, uten å tenke på konsekvensene av det vi har gjort.

Hvor store overtramp skal til for at noen mister jobben? Fortjener folk å få livene sine ødelagt for å ha lagt ut en dårlig vits på Twitter? Hva skjer med verden når offentlige ydmykelser blomstrer opp igjen, og hva skyldes egentlig denne renessansen?

UTHENGT er en gripende og samtidig svært morsom bok. Det er en dønn ærlig beretning om våre moderne liv, full av avslørende innsikter om den eskalerende krigen vi fører mot andre menneskers feiltrinn.