Chasing Ice

bookmark

Filmvisning

tirsdag 26. februar 2013, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF)

Inngang: Gratis

Bergen internasjonale filmfestival er for første gang på plass i hovedstaden og viser den kritikerroste amerikanske dokumentarfilmen CHASING ICE på Litteraturhuset i Oslo tirsdag den 26. februar.

CHASING ICE
Regi: Jeff Orlowski
USA, 2012
1 time 16 minutter

Etter en reise til Island innser fotografen James Balog at ingenting tydeliggjør forandringene som skjer på jorda i vår tid som smeltende isbreer. Mens forskere gir oss datamodeller og statistikk, ønsker Balog å vise verden synlige og klare bilder av de foruroligende endringene som skjer i landskapet i nord.

Balog samler et team rundt et høyst ambisiøst prosjekt – å plassere tretti kameraer ved foten av isbreer på Island, Grønland og i Alaska. Kameraene programmeres til å ta bilder hver dag gjennom flere år. Mens klimadebatten polariseres og ekstremvær preger nyhetsoverskrifter, setter Balogs team liv og helse på spill for å følge utviklingen i nord. National Geographic-fotograf Balog har med sine spektakulære bilder vært med å sette søkelys på nordområdene og hvilke dramatiske endringer som foregår her.

Filmen er en forsmak på GREEN SCREEN: Miljøfilmfestivalen som BIFF arrangerer med støtte fra Miljøverndepartementet 12.-16. april, der vi presenterer aktuelle og tankevekkende dokumentarfilmer om miljøspørsmål.