Den store innvandringsduellen

bookmark

Integreringsdebatt

mandag 21. april 2008, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Aschehoug

Inngang: Gratis

Norges mest kjente innvandrertalsmann det siste tiåret møter Norges debattkonge til duell. Tema er integrering.

Abid Q. Raja er aktuell med boka Talsmann og har i den anledning utfordret kongen av Fremskrittspartiet Carl. I Hagen til debatt.

• Regjeringen er representert på første rad ved statssekretær Libe Rieber-Mohn, som også tar del i diskusjonen sammen publikum i etterkant av duellen.

• En av landets fremste debattledere, Svein Tore Bergestuen, holder Raja og Hagen i stramme tøyler i en utradisjonell duell med annerledes spilleregler. 

Om debattantene:
Abid Q. Raja er advokat og venstrepolitiker, og en kjent stemme i det offentlige ordskiftet her i landet. Gjennom et tiår har han bidratt i debatter omkring minoriteter i Norge. Raja er nå aktuell med boka Talsmann.

Carl I. Hagen regnes av mange som Norges dyktigste politiske debattant. Han har møtt Abid Q. Raja til debatt ved flere anledninger. Hagen er på hjemmebane når temaet innvandring og integrering skal debatteres.

Libe Rieber-Mohn er den sterke kvinnen i Inkluderingsdepartementet og den som i den politiske hverdagen fronter integreringsdebatten på vegne av statsråden. Politikeren og sosiologen Rieber-Mohn følger duellen fra første rad og forsvarer regjeringens politikk.

Svein Tore Bergestuen har gjennom mange år ledet et utall politiske debatter i radio, tv og i norsk offentlighet for øvrig.