Dr. Karl König 1902-1966

bookmark

Richard Steel om Karl König

mandag 14. november 2011, kl. 19:30

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Camphill Landsbystiftelse, Forum Berle, Antropos forlag

Inngang: Gratis

A Searcher and Creator of European Spirituality and Social Renewal

Dr. Karl Königs biografi lanseres nå på norsk. I den forbindelse vil Richard Steel holde et foredrag om König. Han var en pioner innen antroposofisk medisin og helsepedagogikk og bidro til spirituell og sosial fornyelse. Karl König var også grunnleggeren av Camphillbevegelsen; et inkluderende fellesskap for mennesker med spesielle behov.

Biografien om Dr. Karl König http://www.karl-koenig-archive.net/biography.htm er skrevet av Hans Müller-Wiedemann, og boken spenner også over viktige deler av europeisk historie. Med bakgrunn i ødeleggelser og sosialt forfall og framveksten av et kostnadseffektivt samfunn, søkte Karl König å finne fram til helbredende impulser og en retning for menneskehetens framtid.

Richard Steel er foredragsholder med spesialfelt innen helsepedagogikk og sosialterapi, alternativ økonomi, antroposofi, Camphill historie og idealer. Han har utgitt en rekke bøker og er fortiden engasjert i utgivelsen av Karl Königs samlede verker på engelsk og tysk. Steel er også leder for König Archives.