Eventyrerne og Oljeeventyret

bookmark

Klimafestivalen § 112 16.-24. januar

lørdag 16. januar 2016, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Norsk klimanettverk

Inngang: Gratis

De er eventyrere, de har sett klima- og miljøendringer på nært hold over hele verden – og de har spennende historier å fortelle og bilder å vise.
Under Klimafestivalen § 112 arrangeres en serie temamøter på Litteraturhuset i Oslo. På åpningsdagen for festivalen har vi invitert tre norske ekspedisjonister til å snakke om klimakrisen, oljen og nordmenns selvbilde som naturelskere. Hva har naturopplevelser gjort med deres egen klimabevissthet – og forståelsen av Norge som oljenasjon?

Det blir en samtale preget av fantastiske personlige erfaringer og refleksjon om Norges rolle i klimakrisens tid.

I panelet: Malin Jacob, Johan Wildhagen og Tobias Thorleifsson.

Malin Jacob er miljøverner og eventyrer. Hun har blant annet bakgrunn fra Natur og Ungdom, og er en av damene bak nettsiden Grønne Jenter. Malin har gjennomført flere ekspedisjoner med miljøfokus, blant annet en Atlanterhavskryssing i seilbåt for å forske på marin forsøpling.

Johan Wildhagen er verdenskjent natur- og ekstremsportfotograf samt filmskaper, og vil vise bilder fra sin siste reise i Nord-Kina. Der han har besøkt ski-folket Tuva. En reise, for å si det med Johan, «gjennom et Mordor med milevis av smog og fabrikker før vi havnet i et truet Shangri-La.

Tobias Thorleifsson er eventyrer, historiker og samfunnsviter. Han har gjennom en rekke krevende ekspedisjoner fått erfaringer og øyenvitneopplevelser knyttet til issmelting, klimaendringer og hva det betyr for dyreliv, natur og samfunn. Tobias har jobbet med formidling om klima i 8 år, i kombinasjon med ekspedisjoner. Han vil vise bilder fra Canadisk Arktis.

Aleksander Melli er forfatter og grunnlegger av Norsk klimanettverk.

Se hele programmet på www.klimafestivalen112.no 

#klimafestivalen112 – Facebook Klimafestivalen 112 – @klimafestivalen112

Hele Norges klimafestival!

16.–24. januar 2016 arrangeres Klimafestivalen § 112, landets bredeste markering for klimasaken. I løpet av festivaluken vil det også være et rikholdig festivalprogram på Litteraturhuset. Det blir forfattersamtaler om klima og litteratur, øyeåpnende vitenskapelig formidling, en kveld om kjente norske eventyreres forhold til oljeeventyret, et dialogmøte mellom oljebransjen og miljøbevegelsen, en konferanse om Grunnlovens paragraf 112 som rettslig virkemiddel – og et temamøte om en voksende utfordring: klimaflyktninger. Alt dette innledet med musikk av kjente artister. Gå ikke glipp av et spennende program om de aller mest sentrale spørsmål i vår tid!