Ex-Muslim møter Ex-Jøde

bookmark

Samtale med Suzanne Abel, Lily Bandehy, Walid Al-Kubaisi og Cemal Knudsen Yucel

tirsdag 30. mai 2017, kl. 18:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Ex-Muslims of Norway

Inngang: Gratis

Denne gangen har Ex-Muslims of Norway med seg Ex-Jøde Suzanne Aabel til samtale. Det vi ønsker er å ha en åpen og fruktbar dialog mellom eks-muslimer og eks-jøde om sine opphavs religioner. 

Denne dialogen kommer til å opplyse spesielt  felles ting og fiendtligheter mellom disse to religioner fra Ex-ernes mere nøytrale og ikke minst kritiske blikk. Deltakerne kommer til å belyse likhetene og hatet mellom Jødedommen og Islam med sine erfaringer, kunnskap og historie.

Deltakerne forteller om deres oppvekst med troende foreldre som jøde og muslim, analyserer likhetene og konfliktene mellom Jødedommen og Islam. Hittil har det nå vært noen dialog møter mellom noen Rabbiner og Imamer. Men for oss har disse dialog møtene resultert i at ingen har blitt klokere av det, dessverre. Fordi de hadde 100% tro på sin religion, manglet de selvkritikk og kritiske blikk når det gjelder troen. 

Ikke minst, hva med Sunni og Shia muslimene da? 

Hva er konflikten og hatet mellom enkelte Shia og Sunni muslimer imens de begge hater jødene og ønsker å utslette Israel? ( ikke alle men mange og spesielt de statene som drives med sharia lovene.)

Walid Al-Kubaisi/ Ex-Sunni+Shia (Forfatter/journalist/statsdipendiat/spaltist…)

Suzanne Aabel/ Ex-Jøde  (Program leder hos Radio Rock/blogger/spaltist/frilansjournalist,)

Lily Bandehy/ Ex-Shia (Forfatter/ blogger/ nestleder EX-MN)

Cemal Knudsen Yucel/ Ex-Sunni (samfunsdebattant/ leder av EX-MN)