Fagsamtale: Barn og ungdoms stemme i scenekunsten

bookmark

ASSITEJ Norge inviterer til åpen fagsamtale om ulike måter å arbeide med unges uttrykk og stemme på scenen

onsdag 27. mai 2015, kl. 19:00

Sal: Nedjma

Arrangør: ASSITEJ Norge

Inngang: Gratis

ASSITEJ Norge inviterer til åpen fagsamtale om ulike måter å arbeide med unges uttrykk og stemme på scenen. Rebekka Brox Liabø og Nina Godtlibsen, begge med solid erfaring fra arbeid for og med barn og ungdom i scenekunstproduksjoner innleder.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å delta i en uformell samtale om et viktig tema!

PROGRAM
1830 Småmat

1900 Åpen fagprat: Hvordan få frem barn og ungdoms stemme og uttrykk i scenekunstproduksjoner?

Presentasjon av skriveverkstedprosjektet Rulleramp og forestillingen Snakk for deg sjøl!
Rebekka Brox Liabø, Rullerampleder og styreleder i RadArt.

Rogaland teaters satsing på barn og unge – som publikum og utøvere.
Nina Godtlibsen, teatermaker Barne- og ungdomsteatret, Rogaland teater.

Samtale med salen.

Samtaleleder: Eivind Haugland, styreleder i ASSITEJ Norge

2000 Mingel – samtalen fortsetter!

RULLERAMP
Rulleramp tilbyr og utvikler skriveverksted for å styrke skrivekompetansen til ulike målgrupper. Prosjektet tar i bruk kunstneriske uttrykksformer og metoder for å motivere deltakerne til å skrive og lære nye teknikker for å arbeide med tekst. Rulleramp produserer også egne forestillinger med fokus på tekst. Les mer her

SNAKK FOR DEG SJØL
Snakk for deg sjøl er en event som prøver å finne ut av hvorfor noen ungdommer velger å slutte på skolen, hvor ungdommen får nettopp snakke for seg sjøl. Over 400 ungdommer har i løpet av høsten 2014 deltatt på skriveverksted med Rulleramp. Tekstene som ungdommene har skrevet på disse verkstedene vil bli brukt som utgangspunkt for eventen.

REBEKKA BROX LIABØ
Rebekka Brox Liabø er utdannet pedagog og har to år fra forfatterstudiet ved UiT. Hun har drevet Rulleramp siden 2010 og har i løpet av perioden satt opp egne forestillinger på blandt annet Hålogaland Teater, Dramatikkfestivalen 2011 og Kustforeningen 2012. Hun er en erfaren verkstedleder og har stor erfaring med å arbeide med ulike målgrupper både gjennom DKS og egne prosjekter. Hun holder også en rekke foredrag med fokus på arbeid med tekst.

BARNE- OG UNGDOMSTEATRET VED ROGALAND
Barne- og ungdomsteatret er et teatertilbud for barn og unge med teater som fritidsaktivitet. Tilbudet er enestående, ikke bare i Norge, men også i nordisk sammenheng. I tillegg til faste klubbkvelder, produseres det årlig store oppsettinger. Oppsettingene er blant de mest populære ved Rogaland Teater. Årlig spiller Barneteatret opp mot 80 -100 forestillinger på teatrets hovedscene for et publikum på 20 000-30 000. www.rogaland-teater.no/barne-og-ungdomsteatret

NINA GODTLIBSEN har sin bakgrunn fra teatervitenskap ved Universitetet i Oslo og Dramaturgi ved Institutt for Estetiske Fag ved Universitetet i Aarhus. Nina har jobbet som instruktør og dramaturg i frigruppemiljøet i Danmark og Norge, og som faglærer ved dramalinjen på Gol videregående skole, Scenekunstlinjen ved Hallingdal folkehøgskole og ved Kulturskolen i Oslo og på Gol.

EIVIND HAUGLAND
har master i Drama og Teater fra NTNU i Trondheim (2011). Han arbeider for tiden frilans som skribent, dramaturg, dramatiker og oversetter, men har også erfaring som instruktør for barn og unge. I tillegg er han ansatt som dansekonsulent ved DansiT – Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag. Haugland er for øvrig aktiv i Propellen Teater, og er styreleder i ASSITEJ Norge med kunstnerisk ansvar for ASSITEJ-festivalen 2015.