Fordommer Fordummer konferansen 2014

bookmark

Hatytringer

fredag 21. mars 2014, kl. 12:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Norsk Folkehjelp og Fagforbundet

Inngang: Gratis

21 mars for 43 år siden åpnet politiet i Sharpeville, Sør-Afrika, ild mot en gruppe demonstranter og drepte 69 stykker. De demonstrerte mot “pass-lovene”, som hindret svarte i å bevege seg hvor de ville. Siden da har dagen blitt markert som FNs dag mot antirasisme og diskriminering.

I denne anledning arrangerer Norsk Folkehjelp og Fagforbundet igjen en Fordommer Fordummer konferanse med det viktige temaet hatytringer.

Terroren 22. juli viste på sitt mest bestialske hva hat, sinne og frykt kan føre til hvis de blir stående ubesvart. Derfor er det viktig at vi sørger for at innvandringsdebatten styres av fakta og kunnskap, ikke fordommer og frykt. Innvandring og integrering, asylsøkere og muslimer – dette er temaer som stadig vekk kommer opp i folks hverdagssamtaler, rundt middagsbordet, på lunsjrommet og på nettet. Debatten som føres er ofte preget av fordommer og mangel på faktakunnskap. Når myter og bevisste fakta feil setter premissene for diskusjonen, stilles det store krav til mot debattanters kunnskap. En uopplyst debatt fører bare til mer fordommer, mer diskriminering, mer rasisme og i verste fall ekstreme handlinger. Vi vil med denne konferansen bidra til større kunnskap og verktøy for å kunne møte hatytringer.

Program:
11.30: Registrering og lunsj
12.00 – 15.00: Velkommen ved Finn Erik Thoresen, styreleder i Norsk Folkehjelp
«Religion som kilde til fordommer – antimuslimske fordommer og antisemittisme i dag» – Cora Alexa Døving, Seniorforsker ved HL-senteret
«Mulige konsekvenser av hatytringer» – Lars Gule, Førsteamanuensis Høgskolen i Oslo
«Fordommer.no-Myteknuserportalen» – Anne Håskoll-Haugen, Sosialantropolog og journalist
«Minoriteter i media» – Elisabeth Eide, Professor i journalistikk ved Høgskolen i Oslo
Sluttappell av Mina Adampour, Ungdom Mot Rasisme

Konferansier: Håkon Ødegaard, Kommunikasjonssjef Norsk Folkehjelp

Konferansen er gratis og vil være i salen "Nedjma" på Litteraturhuset fra kl. 12-15. Det vil bli servert enkel lunsj Vennligst meld din ankomst på mail: fordommer@npaid.org

Velkommen!