Fortellingene som utgjør et liv

bookmark

Linn Ullmann og Kaja Schjerven Mollerin

onsdag 9. desember 2015, kl. 19:00

Sal: Amalie Skram og Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSAL. HER KAN DU KJØPE BILLETTER TIL OVERFØRING PÅ STORSKJERM.

 

Linn Ullmann har skrevet sin sjette roman, som har fått tittelen De urolige. Her skildres forholdet mellom en far og en datter, begge kunstnere. Sju år etter farens død dukker en båndopptaker opp i en kasse på loftet. Opptak av samtaler mellom de to. Han ønsket å dokumentere aldringen og hevdet hun kunne spørre om hva som helst, men kunne hun egentlig det?

Linn Ullmann er blant de viktigste stemmene i nyere skandinavisk litteratur og har mottatt overveldende kritikker for alle sine romaner. Hennes forrige roman, Det dyrebare, fikk en strålende mottakelse både i Norge og internasjonalt og var blant annet å finne på New York Times Book Reviews prestisjetunge liste «100 Notable Books 2014». Den toneangivende kritikeren James Wood i The New Yorker hadde også romanen på sin liste over fjorårets favoritter.

De urolige tar utgangspunkt i faktiske opptak som Ullmann gjorde med sin far mot slutten av hans liv. Romanen representerer dermed en ny vending i Ullmanns forfatterskap og er en sjangeroverskridende tekst der forfatteren undersøker hukommelsens grenser og det nære forholdet som alltid vil være mellom minne og diktning. For hva er det egentlig man husker og ikke husker, og hva innebærer det å fortelle sin egen eller andres historie? Linn Ullmann møter forfatter og kritiker Kaja Schjerven Mollerin til samtale.

 

FOTO: Agnete Brun. Bearbeidet Gladesigner