Fransk litteraturhistorie på 60 minutter

bookmark

Ved Per Buvik

onsdag 15. juni 2016, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert torsdag 12. juli 2018, kl. 12:34

12:34

I denne episoden kan du høre litteraturprofessor Per Buvik holde foredraget "Fransk litteraturhistorie på 60 minutter". Arrangementet fant sted den 15. juni 2016.

Fransk litteraturhistorie, det er forfattere som Annie Ernaux, Édouard Louis, Marguerite Duras og Michel Houellebecq, og det er nobelprisvinnere på rekke og rad. Det er også middelalderens fortelling om Tristan og Isolde, renessanse-essayisten Montaigne, komediedikteren Molière og tragediedikteren Racine. Det er i tillegg opplysningstidens filosofer, som også var romanforfattere, og alle -ismene: realisme, naturalisme, symbolisme, surrealisme, eksistensialisme. Kort sagt, vår intellektuelle og litterære historie er utenkelig uten Frankrike.

Bli med når professor Per Buvik snakker seg varm om et av emnene som står hans hjerte nærmest. Buvik er en skattet foreleser og foredragsholder, og forskning på fransk litteratur fra 1800- og 1900-tallet utgjør en bærebjelke i hans akademiske virke. Nå tilbyr han en tur med lyntog gjennom det franske litteraturhistoriske landskapet.

Etter arrangementet vises kampen Frankrike–Albania på storskjerm kl. 21.00.