Fredløs

bookmark

Debatt om kulturmøter og lansering av boka «Fredløs»

torsdag 17. mars 2011, kl. 19:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Ganesa forlag

Inngang: Gratis

Hva ligger egentlig bak når folk flykter eller vandrer over landegrenser, og hvordan skal vi forholde oss til utfordringene dette medfører? Migrasjon og kulturmøter står sentralt i dagens samfunn, i en verden som stadig blir mindre. Fredløs – de nye folkevandringene og fremmedfrykten handler om vår frykt for denne utviklingen og for det som virker fremmed – og fokuserer på hvordan vi kan finne løsninger i fellesskap.
Elin Brodin er mest kjent for sine mange romaner, som ofte har et sivilisasjonskritisk aspekt, og sin skarpe penn som avisskribent. I Fredløs, som er hennes tredje debattbok, søker hun å ta et oppgjør med fremmedhat og fordommer. Fokus ligger spesielt på de papirløse flyktningenes vanskelige situasjon, samt på hvilke strømninger som påvirker oss i samfunnet.
Boka er utgangspunktet for kveldens debattmøte med Elin Brodin, Hilde Eskild, forfatter av dokumentarboka Kaffe, karamell og vaniljesaus om somaliske Faisal Aligas vellykkete integrering i Norge, Anita Rathore, leder av Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM) og billedkunstneren Arnvid Aakre, som har levd 15 år i Egypt og konventert til islam. Han er gift med en egyptisk kvinne. Debatten ledes av Shoaib Sultan, statsviter og tidligere generalsektretær i Islamsk Råd (2007–2010).

Følg oss på Facebook: http://www.facebook.com/pages/Ganesa-Forlag/160244394012772/