Hva har naturen noen gang gjort for oss?

bookmark

Åpent møte

tirsdag 27. mai 2014, kl. 19:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Naturvernforbundet og Regnskogfondet

Inngang: Gratis

Naturvernforbundet og Regnskogfondet inviterer til:

Hva har naturen noen gang gjort for oss?
– Eller som den britiske forfatteren og miljøaktivisten Tony Juniper sier i sin bestselgende bok: What has nature ever done for us?

Denne tirsdagen kan du høre Tony Juniper snakke om naturen og dens økonomiske nytteverdi. Spørsmålet er altså hva naturen gjør for oss? Tilsynelatende er den ganske ofte i veien: Når vi skal bygge kraftverk og kjøpesenter, eller når vi vil ha tak i mineralene i grunnen under verdens regnskoger. Men det vi ikke så lett ser er hvordan naturen står til tjeneste for oss. Hver eneste dag. Den renser lufta vi puster inn, vannet vi drikker, jorda vi dyrker maten vår i. Den gir oss klær, medisiner og materialer. Alt helt gratis. Problemet er når disse tjenestene behandles som verdiløse fordi de er gratis.

Økosystemtjenester heter det på fagspråket. De tjenestene samspillet av planter og dyr i naturen yter og som vi alle er så avhengig av. Hva skjer når arter forsvinner og naturen ikke lenger klarer å gi oss disse tjenestene?

Tony Juniper er tidligere leder av Friends of the Earth UK. Boka What has nature ever done for us? har slått an og blitt svært viktig i den britiske miljødebatten. Juniper og professor i biologi Dag O. Hessen vil snakke om betydningen av naturen, hva er den verdt og hva i all verden gjør den for oss.

Vel møtt til foredrag og debatt om et spennende tema som kommer til å bli svært viktig i årene framover!

Hold av datoen – mer informasjon kommer etter hvert! Arrangementet ligger på Facebook her