Hvordan kan vi beskytte varslere?

bookmark

Film og debatt

mandag 17. november 2014, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: ExposeFacts, Institute for Public Accuracy, Networkers SouthNorth, Dag Hammarskjöldprogrammet på Voksenåsen og Oslo Dokumentarkino

Inngang: Billett

Varslere er nødvendig for et fungerende demokrati. Likevel blir det stadig farligere å snakke makten imot. Hvordan kan vi beskytte varslerne?

Film og påfølgende debatt med blant andre Norman Solomon ( Institute for Public Accuracy), John Kirk Wiebe (tidligere ansatt i NSA som har varslet om den ulovlige overvåkingen), Matthew Hoh (Center for International Policy, tidl. State Dep. USA og US Marines), Coleen Rowley (tidl. FBI-agent), Arne Ruth (tidligere sjefsredaktør i Expressen og Dagens Nyheter og leder Svenske PEN), Rune Ottosen (professor i journalistikk) og Gro Hillestad Thune (jurist). Daniel Ellsberg er med på Skype.

Et fungerende demokrati trenger godt informerte innbyggere. Derfor trenger vi varslere. Hundrevis av varslere har risikert framtiden sin for å fortelle verden om hemmelige aktiviteter og avtaler som truer rettferdighet og demokrati eller som kan føre til krig. Det blir stadig farligere å snakke makten imot. Hvordan kan vi beskytte varslerne?

Program
18:00: Film: The Most Dangerous Man in America. Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers
20:00: Debatt

Det blir en pause mellom film og debatt og det er mulig å komme direkte til debatten kl 20 forutsatt at det fortsatt er plass.

Billett kr 100 selges utenfor Wergelandsalen fra kl. 17.30. Billett gjelder for både film og debatt.

FOTO: Norman Solomon