Hyttetur med Ingvar

bookmark

Med Ingvar Ambjørnsen og Aslak Sira Myhre

onsdag 19. september 2012, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Sune går inn i hytter som ikke tilhører ham. Han blir så lenge han vil, leser i hytteboka, lever seg inn i andres liv, og så går han videre til neste sted. Vandreren Sune får etter hvert en følgesvenn. En kvinne som kommer ut av skogen med blod på hendene, og som han etterpå ikke blir kvitt.

Ingvar Ambjørnsen er en av våre mest leste forfattere og har et imponerende antall tekster på samvittigheten. Mange av dem har også blitt til teaterstykker og filmer. Med en egen evne til å tilpasse språk og stil til det som beskrives, er han også trolig den eneste norske forfatteren som har mottatt både Språklig samlings og Riksmålsforbundets litteraturpriser .

Ambjørnsen står bak moderne klassikere om det urbane livet: Pelle og Proffen. Elling. I høstens nye roman er omgivelsene annerledes, med lyden av fuglesang i bakgrunnen, men det er fortsatt de som står utenfor det handler om. På Litteraturhuset snakker Ambjørnsen med Aslak Sira Myhre om turer på norske stier og hva man egentlig skriver i hytteboka.