Isfolkets mor

bookmark

Margit Sandemo

onsdag 9. juni 2010, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Illustrasjon: Steffen Kverneland

Husker du Tengel? Hva med den ville og vakre Sol Angelica med de katteaktige, gule øynene? Margit Sandemos slektssaga om Isfolket har begeistret en hel generasjon brusende pikehjerter og smuglesende mannfolk siden den første boka av førtisju kom ut i 1982. Den magiske kampen mellom det gode og det onde fant også raskt veien ut i Europa hvor bøkene er oversatt til sju språk og stadig finner nye lesere. Nå har Sandemo skrevet fortellingen om sitt liv som gis ut på Aschehoug forlag til høsten, men allerede i kveld kan du høre henne snakke om sin historie og sitt forfatterskap på Litteraturhusets scene.

Sandemo har levd et uvanlig engasjert og begivenhetsrikt liv. Hennes mor var av svensk adel, og hennes far var kvinnebedårer og bygdeskald i Valdres. Selv har hun vært aktiv i alt fra politiske organisasjoner, via kunstforeninger i heimbygda til UFOklubber. Hun har født syv barn, leste Shakespeare som åtteåring og har en egen hjelper, Vergil, som en gang gjorde at hun vant i tipping 43 uker på rad. Så sier i alle fall legenden. Om den er sann, vet ingen.

Sandemo møter journalist og fast portrettør i Dagbladet Magasinet Ingvild Wedaa Tennfjord til samtale på scenen. Hilsener fra forfatter, spaltist og isfolketfan Selma Lønning Aarø og forfatter og skuespiller Anna Bache-Wiig.

Singelkuttet: Tone Gleditsch Stabell