Jens Stoltenberg

bookmark

– en norsk generalsekretær i NATO

onsdag 29. oktober 2014, kl. 16:30

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Oslo Forsvarsforening og YATA Oslo

Inngang: Gratis

En norsk sosialdemokrat og økonom skal lede verdens største forsvarsallianse i en tid hvor Russland er en sikkerhetspolitisk trussel i Europa, europeiske forsvarsbudsjetter har skrumpet inn til intet og vår viktigste alliansepartner vender blikket mot Stillehavet. Vi holder pusten, og gir deg den ferskeste analysen.

Onsdag 29. oktober kl 1630 kommer tidligere forsvarssjef Sverre Diesen, journalist i DN Kjetil Wiedswang og Generalsekretær i Atlanterhavskomiteen Kate Hansen Bundt. Vår forhenværende statsminister har, som første nordmann i stillingen, en svært utfordrende jobb foran seg, mener ekspertene.

Den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa med et stadig mer aggressivt Russland gir en mer spent situasjon enn på lenge og de kraftige kuttene i europeiske forsvarsbudsjetter har begrenset handlingsrommet kraftig. Samtidig krever USA at resten av medlemslandene tar mer av byrden framover, selv om hegemonen selv ser mer og mer bort fra Europa og mot Stillehavsområdene. Børge Brende har sagt at Jens er den beste generalsekretæren NATO kunne fått. For å sitere Kjetil Wiedswang selv; NATO kan trenge den beste. Oslo Forsvarsforening samarbeider med YATA Oslo og arrangerer et debattmøte med noen av de fremste ekspertene på området for en nøye analyse av situasjonen.