Kammerfolk & novellekunst

bookmark

Med Hans Herbjørnsrud og Slagr

torsdag 27. oktober 2011, kl. 19:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Slagr og Gyldendal

Inngang: Billett

Kammerfolk-trioen Slagr har skrevet musikk til Hans Herbjørnsruds novelle "På gamletun i Europa". Denne kvelden spiller de musikken, mens Herbjørnsrud leser fra novellen. Før det blir Kaja Schjerven Mollerin intervjuet om sin bok Seks fot under, som er om Herbjørnsruds forfatterskap.

Hans Herbjørnsrud er født i Heddal i Telemark i 1938, og debuterte i 1979 med novellesamlingen Vitner. Han er utdannet lærer, men livnærer seg i dag som forfatter og bonde. Herbjørnsrud skriver både på bokmål og nynorsk, og hans noveller er oversatt til flere språk, blant annet russisk, tysk, engelsk og fransk. Herbjørnsrud regnes som en av våre aller fremste novelleforfattere, og utmerker seg særlig innenfor de lengre novellene.

Med Anne Hytta på hardingfele, Sigrun Eng på cello og Amund Sjølie Sveen på vibrafon og glass står Slagr for en sjelden instrumentasjon i den store bandfloraen, og musikken låter også umiskjennelig som Slagr, et sted innimellom akustisk framføring og ambient lydlandskap. Elementer av Steve Reichs rytmiske mønstre og Morton Feldmans malende, sparsomme stykker kan oppleves i musikken, men først og fremst hentes inspirasjon til Slagrs nykomponerte musikk fra folkemusikkens smidige håndtering av melodilinjene; melismer, ornamenter og stadig sirlige små avveier fra melodiens fast opptrukne linjer.
I februar i år gav Slagr ut deres andre CD "straum, stille" på tyske Ozella Music. Utgivelsen har mottatt fine kritikker i tysk og skandinavisk presse.

Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd, Fritt ord og Gyldendal.

Kl. 19.00: Kaja Schjerven Mollerin forteller om forfatterbiografien Seks fot under
Kl. 19.30: Opplesing og konsert med Hans Herbjørnsrud og Slagr

www.slagr.no
www.gyldendal.no