Kvinner, fred og sikkerhet

bookmark

Ny handlingsplan fra regjeringen

mandag 16. februar 2015, kl. 13:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Utenriksdepartementet

Inngang: Gratis

Regjeringen presenterer den nye handlingsplanen for kvinner, fred og sikkerhet. I 2015 er det 15 år siden FNs sikkerhetsråd vedtok resolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet. Fortsatt er kvinner i en svært utsatt situasjon i krig og konflikt, og kvinner utelates ofte fra politiske prosesser og fredsforhandlinger. Norge har et bredt internasjonalt engasjement og vil med denne planen ta den norske innsatsen et betydelig skritt videre gjennom flere departement.

Det blir hovedtale ved statsminister Erna Solberg, etterfulgt av innlegg fra utenriksminister Børge Brende, forsvarsminister Ine Eriksen Søreide, justis – og beredskapsminister Anders Anundsen og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne.

Etter lanseringen følger et fagseminaret «Fredsoperasjoner og fredsprosesser i et kjønnsperspektiv – hvordan få effekt på landnivå?» med PRIO-forsker Torunn Tryggestad, Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland, Utenriksdepartementets spesialutsending til Colombia, Dag Nylander, og en representant fra Forsvaret. Lanseringen avsluttes med innlegg av FNs tidligere høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay.

Grunnet stor pågang er det nødvendig med påmelding til anne.guro.dimmen@mfa.no for å være sikret plass.

Foto: Utenriksdepartementet