Lytt. Legerolle og kommunikasjon

bookmark

Med Edvin Schei, Trond-Viggo Torgersen og Per Fugelli

tirsdag 3. februar 2015, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Fagbokforlaget

Inngang: Gratis

Forfatter Edvin Schei møter Trond-Viggo Torgersen og Per Fugelli til samtale om legerolle, lege-pasientkommunikasjon og dannelsesprosesser i medisinen.

Fagbokforlaget er stolte av å lansere en ny type medisinsk lærebok. Lytt. Legerolle og kommunikasjon tar opp sentrale spørsmål som: Hvordan kan man tenke, snakke og opptre for å være en god nok behandler for alle typer pasienter? Hvilke konsultasjonsferdigheter er de mest nyttige og hvordan læres de? Hvordan skaper man endring når man står fast, når pasientsamtaler og kliniske situasjoner oppleves krevende eller tappende? Hvordan utvikles klinisk spisskompetanse?

Edvin Schei ble i januar 2015 tildelt Olav Thon-stiftelsens fagpris på 500.000 kroner for fremragende undervisning. Han er professor ved Universitetet i Bergen, er fastlege og har utgitt flere bøker, bl.a. Hva er medisin (2007). Schei har siden 1998 ledet Filosofisk poliklinikk, et forum for debatt og kritisk dialog. Han har bred erfaring med å undervise lege-pasient-kommunikasjon for studenter, allmenn- og sykehusleger.