Mindfulness og medfølelse – en vei til vekst etter traumer

bookmark

Boklansering med foredrag

onsdag 17. juni 2015, kl. 18:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Katinka Salvesen og Malin Wästlund

Inngang: Gratis

Evnen til å være oppmerksomt til stede og å behandle oss selv med vennlighet er to grunnleggende egenskaper som hjelper oss i møte med livets utfordringer. Disse egenskapene forstyrres lett når vi utsettes for traumer. Oppmerksomheten blir værende i en ”på-vakt-tilstand”, og følelsen av egenverdi slår sprekker. Som følge av dette vil det ofte være ekstra utfordrende å finne ro og hvile i nåtiden.

Evnen til å være til stede i nåtid og til å gi seg selv støtte og medfølelse er egenskaper det går an å trene opp. Vi kan lære oss å styre vår oppmerksomhet, og vi kan kultivere ferdigheter som hjelper oss å møte vår egen og andres lidelse med omsorg.

Forfatterne Katinka Salvesen og Malin Wästlund har lang erfaring med å tilby slik trening til mennesker som strever med ettervirkninger etter traumer.

Velkommen til lansering av den nye boken Mindfulness og medfølelse – en vei til vekst etter traumer (Salvesen & Wästlund, Pax 2015). Forfatterne vil dele av sine erfaringer og det vil bli et innlegg ved Michael de Vibe, som har skrevet bokens forord.