Norge og verden. Å reise og skrive

bookmark

Med Carsten Jensen, Geir Gulliksen, Thomas Hylland Eriksen, Ane Farsethås m.fl.

fredag 2. november 2012, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Aschehoug

Inngang: Gratis

Aschehoug Forlag og bistandsorganisasjonen Digni har sendt norske forfattere ut på lange reiser. Thomas Hylland Eriksen har vært i Columbia og Geir Gulliksen dro til Kenya. Velkommen til en kveld viet de store spørsmålene om å reise og skrive.

 

19–20: Den danske forfatteren Carsten Jensen i samtale med Thomas Hylland Eriksen og Geir Gulliksen om å reise og skrive og om deres romaner som kom i høst, hhv. Veien til Baranquilla og Bøyde knær. Lyrisk oppvarming: Aasne Linnestå leser fra Morsmål.

2015–2030: Ane Farsethås, litteraturredaktør i Morgenbladet, holder foredraget “Blikkontakt med verden”, om norske forfattere/romaner fra 00-tallet som beveger seg utenfor Norges grenser.

2030–2100: Paneldebatt med Ane Farsethås, Geir Gulliksen, Aslak Nore og Vigdis Hjort: Er norsk litteratur for norsk? Skriver man best om det nære eller det fjerne? Hva skjer med litteraturen når den beveger seg ut av norske stuer, samlivsproblemer og velferdsstat, og inn i krigssoner, jungler, fattigstrøk og livene til mennesker på den andre siden av kloden?