Norskbokklubben i 200

bookmark

Feiring med faglig substans

torsdag 16. april 2015, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Landslaget for norskundervisning og Fagbokforlaget

Inngang: Gratis

Feiring med faglig substans og kunstnerisk innslag

Møt Lars Vaular. Han leser egne tekster, og samtaler med Kjersti Solbu om hvordan man kan jobbe med kreativ tekst i skolen. Hva kjennetegner god sanglyrikk og gode raptekster?

Vi lanserer bok nr. 200 i LNUs skriftserie, Film og fortelling av Audun Engelstad.

Kveldens programleder er Kjersti Solbu.

Program for kvelden:
18.30: Dørene åpnes

19.00-19.15: Velkommen og gratulerer med jubileet! Lansering av bok nummer 200, Film og fortelling.
Lars August Fodstad, Arno Vigmostad og Audun Engelstad

19.15-19.25: Min favoritt-LNU-bok
Marthe Grønsveen og Kåre Kverndokken

19.30-19.40: Få bedre stemme! Bli med på en praktisk øvelse!
Eldbjørg Lognvik

19.45-20.15: Quiz. Hvor godt kjenner du norskfaget?
Toril Opsahl

20.15-20.30: Pause

20.30-20.45: Forfatterforhør. Hvordan kan elever utvikle forståelse mens de leser en tekst?
Henning Fjørtoft

20.45-21.40: Kreativ tekst og raptekst
Lars Vaular samtaler med Kjersti Solbu om skriveprosess, flyt og tomme rom, og leser egne upubliserte tekster.

21.40-21.50: Premieutdeling til quizvinner, takk og slutt
Stian Hårstad

Deltakerne:
Lars August Fodstad er styreleder for Landslaget for norskundervisning og førsteamanuensis i nordisk litteraturvitenskap ved NTNU.

Arno Vigmostad er forlegger og eier i Fagbokforlaget, som utgir bøkene i Norskbokklubben.

Audun Engelstad er forfatter av Film og fortelling, bok nr. 200 i Norskbokklubben, og førsteamanuensis i filmvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Han var medredaktør for bok nr. 83, Under lupen. Essays om kriminallitteratur.

Kjersti Solbu er lektor og underviser i norsk og drama ved Fyllingsdalen vgs., fra august også rådgiver ved Skrivesenteret i Trondheim. Kjersti er skriftstyremedlem og tidligere daglig leder i LNU.

Marthe Grønsveen er lektor og underviser i norsk, fransk og religion ved Fyllingsdalen vgs. Hun underviser også i norskdidaktikk ved UiB.

Kåre Kverndokken er forfatter og redaktør av tre av Norskbokklubbens bøker: 101 måter å lese leseleksa på (nr. 188); Gutter og lesing (bok nr. 193); 101 skrivegrep (bok nr. 199). Han jobber nå nå med den fjerde, om muntlighet, og er dosent i norskdidaktikk ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Eldbjørg Lognvik er forfatter av den neste boken i Norskbokklubben, Publikum på alle kantar. Ei stemmehandbok. Hun har mange års erfaring som stemmepedagog ved Teaterhøgskolen og holder kurs og veileder i stemmebruk i private og offentlige virksomheter.

Toril Opsahl er førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved UiO. Sammen med Stian Hårstad har hun utgitt boken Språk i byen i Norskbokklubben (nr. 195).

Henning Fjørtoft er førsteamanuensis i norsk fagdidaktikk ved NTNU. Han har gitt ut to bøker i Norskbokklubben: Effektiv planlegging og vurdering (nr. 175), som kommer i ny utgave til høsten, og Norskdidaktikk (nr. 198).

Lars Vaular er rapper og låtskriver. Han har samarbeidet med en rekke andre norske artister. I tillegg til mange spellemannspriser har han vunnet dialektprisen til Norsk målungdom og Edvard-prisen. Hans sjette og nyeste album er 666 – Alt, som kom ut i år.

Stian Hårstad er leder i LNUs skriftstyre, førsteamanuensis i norskdidaktikk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Sammen med Toril Opsahl har han utgitt boken Språk i byen i Norskbokklubben (nr. 195).

VELKOMMEN!