På flukt fra eurokrisen

bookmark

Arbeidsinnvandring til Norge fra et kriserammet Europa

torsdag 5. desember 2013, kl. 10:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: ARENA Senter for europaforskning

Inngang: Gratis

Eurokrisen har sendt tusenvis av europeere på flukt fra økonomiske problemer og arbeidsledighet. Kriserammede europeere søker lykken i andre EU-land for å få en trygg inntekt og et bedre liv. Hvordan opplever de som valgte Norge det å komme hit? Hva betyr det å være EU-borger i økonomiske krisetider? Hvor mye vet arbeidsinnvandrerne om sine rettigheter som EU-borgere? Hvilket støtteapparat er på plass og hvilken politikk føres her i Norge for å hjelpe dem med overgangen? Og hvordan tar det norske folk imot de europeiske kriseflyktningene?

ARENA vil presentere ny forskning fra prosjektet ”The European crisis and the citizens” om innflyttere fra EU til Norge. Deretter vil et panel bestående av journalister, forskere og representanter for sivilsamfunnet – alle med egne erfaringer fra eurokrisen og dens konsekvenser – diskutere disse spørsmålene.

Program:
10.00 – 10.15: ‘Escaping the Eurocrisis: EU migrants in Norway’
Asimina Michailidou og Espen D. H. Olsen, seniorforskere ARENA Senter for europaforskning.

10.15 – 11.30: Paneldebatt
Hege Moe Eriksen, NRK-journalist og tidligere Europakorrespondent
Morten Stensberg, leder Caritas Infosenter i Oslo
Line Eldring, seniorforsker Fafo

Etter en kort presentasjon fra paneldeltakerne åpner vi for spørsmål fra salen. Det blir servert en lett lunsj etter paneldebatten. Arrangementet vil foregå på engelsk.
Kontaktperson: Helga Rognstad, helga.rognstad@arena.uio.no.

Bilde: Colourbox.com