Penger er makt

bookmark

Taper sykepleieetikken i helsekampen?

torsdag 20. oktober 2016, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Rådet for sykepleieetikk

Inngang: Gratis

Christian Borch har vært journalist gjennom førti år, utenrikskorrespondent og nyhetsanker i NRK TV. Borch vil reflektere rundt etiske verdier med utgangspunkt i egne erfaringer som parørende. Jan-Erik Støstad er økonom og politiker. Han tar utgangspunkt i tanker omkring helse og velferd.

 

Detaljert program:

19.00 Presentasjon av Rådet for sykepleieetikk v/ leder, Elisabeth Sveen Kjølsrud.

19.10-19.55 Christian Borch; Nyhetsanker, journalist og forfatter som i 40 år var utenrikskorrespondent og nyhetsanker i NRK, TV. Han har skrevet 13 bøker, og er en meget brukt foreleser og kåsør. Borch har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullruten som Norges beste nyhetsanker. Denne kvelden reflekterer Borch rundt etiske verdier med utgangspunkt i egne erfaringer som pårørende.

19.55-20.15 Spørsmål og diskusjon. Terje Årsvoll Olsen, medlem av Rådet for sykepleieetikk, leder diskusjonen.

20.15-20.55 Jan-Erik Støstad; Økonom og politiker. Han har vært ansatt i Finansdepartementet og LO, og var statssekretær i Arbeidsdepartementet 2005-2012. Han er nå generalsekretær i SAMAK, samarbeidskomiteen for de sosialdemokratiske partiene og LO-ene i Norden. Han  har gitt ut tre bøker, den siste En fjerde vei for velferden (2015). Støstad tar denne kvelden utgangspunkt i tanker omkring helse og velferd. 
  
21.00-21.30 Spørsmål og avrunding v/Terje Årsvoll Olsen.

Forfriskninger/kaffe kan kjøpes i Litteraturhusets egen café.