Pinkwashing Israel?

bookmark

Foredrag med Ramzy Kumsieh fra “alQaws for Sexual & Gender Diversity in Palestinian Society”

søndag 18. september 2011, kl. 16:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Queers4Palestine og Palestina komiteen i Oslo

Inngang: Gratis

Spørsmål og diskusjon med publikum

Møtet vil foregå på engelsk
 

I konflikten mellom Israel og Palestina kjempes det på mange fronter. Ikke minst strides det om sannheten. Forhold i samfunnet blir brukt til og både framheve egne bedrifter og svartmale fienden. Israel har i motsetning til selvstyremyndighetene i Palestina, vedtatt en rekke lover som sikrer lesbiske og homofile mot diskriminering. Kritikere hevder at Israel bruker sin homopolitikk til å “rosavaske” sitt menneskerettighetsrykte. Andre mener dette er en uvesentlig avsporing i Midtøsten-konflikten.
Ramzy Kumsieh vil i sitt foredrag gi dypere innsikt i hvordan homospørsmål blir brukt i en internasjonal diskusjon om Israel og Palestina. Han vil fortelle om alQaws arbeid for et mer mangfoldig palestinsk samfunn, og han vil gi eksempler på hvordan de også engasjerer seg i palestinernes kamp mot okkupasjon.

Ramzy Kumzieh ble medlem av alQaws (www.alqaws.org) på Vestbredden i 2008. Han er også aktiv i gruppa ”Palestinian Queers for Boycott, Divestment & Sanctions” – en uavhengig gruppe som oppfordrer skeive til å støtte BDS-kampanjen både lokalt og internasjonalt. Ramzy bor nå i Nederland hvor han har fullført en Master i Internasjonal politisk økonomi og utvikling ved Instituttet for Samfunnsvitenskap på Erasmus Universitetet i Rotterdam. Han er politisk aktiv i den skeive bevegelsen i Nederland.
Mer informasjon her: www.alqaws.org  og www.pqbds.com