Protestfestivalen 2019

bookmark

Debatt, samtaler, kultur og meningsbrytning

torsdag 29. august 2019, kl. 17:00 - 22:00

Arrangør: Protestfestivalen

Inngang: 120,- for hele kvelden

(Nordens verdifestival) ble arrangert for første gang i Juli 2000.  Målet var å være en protest mot avmakt og likegyldighet, for engasjement og handling.

Hensikten er at alle skal få slippe til, enten man er professor, lagerarbeider, musiker, forfatter eller overlege.  Festivalen er politisk og religiøst uavhengig og kjent som “den lille festivalen med de store spørsmålene.” Vi bryr oss ikke med hva våre deltakere mener, men at de faktisk mener noe.

Kjøp billett

PROGRAM

17:00 LANSERING: Frank Rossavik: Best å holde kjeft?

Rossavik har en lang karriere som journalist, forfatter, redaktør og kommentator i norsk presse, han har også spesielle forutsetninger for å uttale seg om spørsmålene han tar opp til drøfting i boka som nå lanseres: Står ytringsfriheten slik vi kjenner den – som demokratiets bærende premiss – under et press vi ikke ser konsekvensene av? Rossavik har fulgt utviklingen i samfunnsdebatten med et skarpt blikk i årevis.

17:30 DEBATT, NORGE: Det fødes for få barn i dette landet, ifølge statsministeren. Har hun rett? Er det flere skattebetalere hun vil ha?

Debattanter: Anne Gunn Halvorsen, forfatter og journalist; Anne Eskild, seksbarnsmor og overlege ved Kvinneklinikken Ahus; Lill May Vestly, skribent, foredragsholder og familiepolitisk talskvinne i Partiet De Kristne, Jørgen Randers, professor ved BI, klimaaktivist og medforfatter av «Hvor går grensen?» om problemene ved overbefolkning. Lars Dommermuth, Seniorforsker i SSB, gruppe for demografi og levekårsforskning, Erling Holmøy, seniorforsker SSBs forskningsavdeling, Silje Bekeng-Flemmen, forfatter av «Velkommen til dyrehagen» om småbarnslivet og journalist i Klassekampen

Debattleder: Gordon Andersen
Musikalsk innslag: Christoforos Schuff

19:00 SAMTALE: SÖTA BROR: Er vårt naboland Sverige en ideologisk slagmark, et skrekkeksempel i Norden; helt annerledes enn Norge, Finland og Danmark?

Debattanter: Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen, Åsa Linderborg, kommentator i svenske Aftonbladet, Thomas Hylland Eriksen, sosialantropolog og forsker, Hilde Nagell, rådgiver i Tankesmien Agenda, Ellen Engelstad, redaktør Manifest tidsskrift

Samtaleleder: Magne Lerø
Musikalsk innslag: Christoforos Schuff

21:00 SAMTALE: FRIHETENS BYRDE: Nordiske land er blant de mest frie i verden; og «kardemommeloven» drar vi med på ferden. Men i Tyskland savner mange tida før murens fall. Kan frihet bli en byrde?

Debattanter: Bård Larsen, historiker i Civita, Hilde Nagell, rådgiver i Tankesmien Agenda, John Petter Fagerhaug, psykolog, Erik Lunde, sentralstyremedlem i KrF

Samtaleleder: Liz Buer
Musikalsk innslag: Christoforos Schuff synger Kris Kristoffersons «Burden of Freedom»

 

Les mer Protestfestivalens nettsider