Romerrikets historie : republikkens vekst og fall

bookmark

Dreyer inviterer til boklanseringsfest!

tirsdag 18. november 2014, kl. 17:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Dreyers forlag Oslo

Inngang: Gratis

Endelig foreligger det en historie om den romerske republikken, skrevet på norsk og utgitt i Norge! Det må feires! Vi inviterer til et unikt møte med forfatteren og en smak av Roma fra Gaia Wine & Spirits!

Hva har romerne noensinne gjort for oss?

Kunne Roma fort blitt hetende Rema? Hvordan skaffet man seg koner etter at byen var grunnlagt? Hvorfor hadde romerne hellige høns og gjess? Hvor stor er en pyrrhosseier? Hvor mange elefanter bragte Hannibal over Alpene, og ødela det gode liv i Campania hans hær? Hva er en Corvus og hvordan hjalp den romerne? Når kommer det til triariene? Hadde romerne ofte bakkanal og togaparty? Hva er desimering? Hva har Spartak Moskva å gjøre med romerne? Kunne man sitte på folketribunen? Strikket Marius genser? Spiste Cicero pizza og drakk han rødvin? Drev Cæsar hotell? Var Kleopatras nese så spesiell egentlig?

Forfatter og antikkhistoriker Jon W. Iddeng vil presentere boka og forsøke å gi svar på slike og andre interessante spørsmål de frammøtte må ha om antikkens Roma, romerne og deres republikk.

Antikkentusiast, vinekspert og -importør Lars G. Rein-Helliesen (Gaia Wine & Spirits, Chaeos Import) vil gi verbale og flytende smaksprøver på noe romerne har gitt oss, nemlig Vin.