Sårbarhet som styrke

bookmark

Tre samtaler om sårbarhet

mandag 9. februar 2015, kl. 17:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Areopagos og Vårt Land

Inngang: Billett

Bedre helse, tryggere hverdag, sunn økonomi, fremgangsrik karriere. Gjør vi oss selv en bjørnetjeneste når vi gjør sårbarhet til noe uønsket? Vårt Land og Areopagos inviterer til tre samtaler om sårbarhet.

17.00: På død og liv – Religion og sårbarhet
Hva risikerer du når du snakker om ditt livssyn eller din tro i Norge i dag? Hvilken plass har det subjektive eller irrasjonelle i den offentlige samtalen om religion? Er det på tide å ta forskjellene våre på alvor?

Yrkesateisten Didrik Søderlind og presten Stian Kilde Aarebrot har skrevet en brevbok om de subjektive sidene ved deres livssyn. Journalist, forfatter og regissør Monica Csango har blitt skremt til å skjule sin jødiske identitet. Marion Klaseie er kvinnen bak NRK-serien «Møtet i heisen». Samtaleleder Kjell Kvamme er journalist i Vårt Land.

18.45: Det skjøre demokratiet – Politikk og sårbarhet
Er demokratiet så tungrodd at det ikke er i stand til å takle klimakrisen? Den siste finanskrisen har gitt Europa enorme utfordringer, men det politiske apparatet i Brussel virker handlingslammet. Er det rom for at politikere kan ta upoplulære valg? Prioriteres stemmesanking foran de rette langsiktige valgene?

Marte Gerhardsen leder tankesmien Agenda og har vært generalsekretær i CARE, diplomat i UD og rådgiver i FN. Raag Rolfsen er Dr.philos og direktør i organisasjonen Areopagos, som jobber med religionsdialog og -studier, kristen åndelighet og bistand. Morten Kinander er jurist, filosof, førsteamanuensis på BI og tilknyttet tankesmien Civita. Samtaleleder Berit Aalborg er samfunnsredaktør i Vårt Land.

20.30: Baksiden av medaljen – Idrett og sårbarhet
Hvordan er det å falle igjennom i konkurransen om plassene på førstelaget? Idrettens paradoks er at dess gjevere medaljene er desto flere vil aldri få dem. Penger, berømmelse og medieoppmerksomhet har lenge vært en annen side av medaljen. Hva gjør det med utøverne? Og sporten?

Stig Inge Bjørnebye er utviklingssjef i NFF og tidligere landslagsspiller. Han har skrevet boken Løsrivelse. Lise Klaveness er advokat, tidligere landslagsspiller i fotball og ekspertkommentator for NRK. Lars Gilberg er sportsjournalist i Vårt Land. Samtaleleder Frode da Costa-Lia er redaktør av fotballmagasinet Josimar.

Påmelding her.