Seminar om kunstnerpsyken

bookmark

LNM inviterer medlemmer og interesserte

onsdag 12. januar 2011, kl. 18:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Landsforeningen Norske Malere

Inngang: Gratis

Landsforeningen Norske Malerehar gleden av å invitere våre medlemmer og andre interesserte til LNM Forum på Litteraturhuset.

Til vårt første arrangement i 2011, har vi invitert Tom Henning Øvrebø til å ta for seg hva som kjennetegner kunstnerpsyken, en oppfølging av kunstnermyten som var fjorårets tema. Er kontakten med destruktive og selvdestruktive krefter i menneskesinnet en forutsetning for å lykkes som kunstner (idrettsutøver)? Er medaljens bakside den egentlige nøkkelen til suksess? Er det et fellestrekk ved konkurranseutsatte og prestasjonsorienterte yrker at det presteres best under press?

I tillegg til Tom Henning Øvrebø vil kunstneren Geir Yttervik delta i debatt etter foredraget. Vi oppfordrer publikum til å delta i samtalen.

Ordstyrer for kvelden er Sarah Sørheim, kulturredaktør i Klassekampen.

Kort presentasjon av våre deltagere:

Tom Henning Øvrebø (f. 1966)
Utdannet psykolog fra Universitetet i Oslo 1998. Ansatt i prosjektstilling ved OLT – Olympiatoppen. Klinisk psykolog og spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi. Forsket på stress og mestring av stress i arbeidslivet, samt motivasjon og trivsel. Mangeårig arbeidserfaring fra NAV arbeidsrådgivning i Oslo. Undervisningserfaring fra University of the North i Sør-Afrika, samt arbeidserfaring innen voksenpsykiatri, skolevesenet og barnevern. Driver egen psykologvirksomhet. Tom Henning Øvrebø er i tillegg en av Norges mest kjente fotballdommere, med bred internasjonal erfaring.

Geir Yttervik (f. 1955)
Ferdig utdannet billedkunstner i det store paradigmeskiftet på tidlig åttitallet(1982), hvor teori definerte kunstens kvaliteter i motsetning til håndverkstradisjonen. Vektlegger den maleriske tradisjonen og den psykologiske gjenkjennelsen i sitt eget arbeid. Underviser ved siden av på kunstskole.