Sensasjon og stillhet, transpersoner i mediene

bookmark

Debatt

torsdag 12. november 2015, kl. 19:00

Sal: Gratis

Arrangør: International Association of Women in Radio and Television, avd Norge

Inngang: Billett

Folk som føler de er født i feil kropp, blir ofte møtt med hat. IAWRT Norge inviterer til debatt om denne tematikken.

Kjendiser som Caitlyn Jenner står åpent fram som transpersoner, mens land i Øst-Europa strammer inn på hva mediene får lov til å fortelle om seksuelle minoriteter. I Norge snakker unge transpersoner om livet sitt i mediene. Men hvilke bilder presenterer journalistene, og hvilke historier får vi aldri høre? IAWRT Norge inviterer nå til diskusjon om seksuelle minoriteters ytringsfrihet og medienes dekning.

Vi får besøk av Vladimir Simonko fra Lithuanian Gay League, som forteller om utfordringene for homofile og transpersoner i Litauen. Det er lite helsehjelp å få for transpersoner, og nye lover kan gjøre situasjonen for både transpersoner og homofile enda vanskeligere. Halvparten av befolkningen mener at lesbiske, homofile og biseksuelle ikke skal ha samme rettigheter som majoriteten. Også i Russland begrenser omtale av seksuelle minoriteter. Patricia Kaatee fra Amnesty International presenterer virkeligheten i våre naboland i øst og ellers i Europa.

Norge har også sine utfordringer. Møt Lise Lindalen som var med i TV-serien «Jentene på Toten». Hør hvordan hun opplevde mediene etter å ha stått frem som transperson på TV, og hvilke tanker hun gjør seg om mediedekningen.