Skal ikke faren din få en klem?

bookmark

Oppvekstroman du aldri har sett maken til

mandag 24. mars 2014, kl. 18:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Fair Forlag

Inngang: Gratis

Da vi begynte å lese manuset til Skal ikke faren din få en klem?, fikk vi bakoversveis fra første linje. Ikke bare var monologer og dialoger skrevet på saftigste Oslo-dialekt, men vi forsto ganske raskt at dette handlet om langt mer enn å romantisere en oppvekst i Oslo øst rett etter krigen. Dette er en sterk roman sett gjennom en niårings øyne hvor trygg-het i hjemmet var en sjelden gjest. Forfatteren er ingen ringere enn skuespilleren og tusenkunstneren Aril Martinsen som i en alder av nettopp fylte 70 år, debuterer i bokform. Han har utvilsomt båret på denne historien gjennom et langt liv selv om han insisterer på at selv om mye er selvopplevd, er også noe fri diktning.

Velkommen til boklansering mandag 24. mars på Litteraturhuset kl. 18. Ikke bare vil forfatteren være der å lese et utdrag fra boken, men en helt spesiell klassekamerat (Tore Pryser, professor i samtidshistorie), vil også være med å bidra til at dette forhåpentligvis blir en lansering litt utenom det vanlige.

For ordens skyld: Aril skal feire 70-årsdagen sin i de samme lokalene rett etter boklanseringen. Den festen er bare for spesielt inviterte, men både baren og restauranten i Litteraturhuset er som alltid åpen hvis du ikke vil gå hjem.