Snikkikk med Gunnar Staalesen

bookmark

Vi skal arve vinden

tirsdag 22. juni 2010, kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Varg Veums nære venninne Karin Bjørge ligger livstruende skadet på sykehuset, og Veum må innrømme det: Skylden er hans. Det som startet som en tilsynelatende uskyldig forsvinningssak, fører bergensdetektiven inn i en konfliktmettet etterforskning der miljøterrorisme, religiøs fanatisme, frynset forretningsmoral og en uløst forsvinningsgåte fra fortiden er viktige bestanddeler. Så dukker det første liket opp – festet til et kors, vendt ut mot havgapet…

Vi skal arve vinden kommer ut i høst og er den femtende boka i Gunnar Staalesens prisbelønte serie om privatetterforsker Varg Veum. Serien er utgitt i femten land, og flere av bøkene har blitt filmatisert for kino og TV. Staalesen er en av våre mest populære og produktive forfattere, han har også skrevet romaner, skuespill, fagbøker og barnebøker.

 

Det er snikkikk – litterære førpremierer – på Litteraturhuset hver tirsdag i sommer, i tillegg til et større sommerprogram med arrangementer hele juni, juli og august. Les mer om sommerprogrammet her.