Syria og IS: Hva skjer nå?

bookmark

Film: Aleppo - Notes from the Dark

tirsdag 16. september 2014, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: FN-sambandet og Oslo dokumentarkino

Inngang: Billett

FN-sambandet og Oslo dokumentarkino gjentar suksessen med film og diskusjon. Denne gangen vises filmen Aleppo – Notes from the Dark. Diskusjon før filmen med Helge Lurås og Kai Kverme.

Filmen Aleppo – Notes from the Dark handler om krigen i Syria og om kampene som har pågått i Aleppo i over to år mellom Bashar al-Assads militære styrker og forskjellige opprørsgrupper. Vi møter syv innbyggere i byen som på forskjellig måte forholder seg til krigen.
 
Krigen i Syria har på ingen måte forsvunnet selv om medias oppmerksomhet i sommer har konsentrert seg om krigshandlinger på Gaza og i Ukraina. Flyktningestrømmen inne i Syria og utenfor landets grenser vokser svært raskt og er nå på et nivå verden sjelden har sett maken til.
 
Ikke bare media, men også det internasjonale samfunn har snudd oppmerksomheten bort fra Syria, uten at noen løsning er i sikte på tross av de enorme lidelsene til det syriske folket.
 
Det som nå vil bringe Syria tilbake i medias fokus er Den islamske staten IS’ brutale herjinger og stadig økende innflytelse i Syria. Men hva vil det føre til for folk i Syria? Vil Bashar al-Assads regime nå få resten av verden meg seg på sin side i kampen mot IS?

Helge Lurås er leder ved Senter for internasjonal og strategisk analyse (SISA). Kai Kverme er forsker ved Universitetet i Oslo, underviser i arabisk og jobber blant annet med prosjektet “The New Middle East; Emerging Political and Ideological Trends”

Les mer om arrangementet og se trailer for filmen her