Systemisk kafé

bookmark

Dimitrij Kielland Samoilow intervjues av Yvonne Severinsen

onsdag 16. november 2016, kl. 19:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Norsk Forening for familieterapi

Inngang: Billett

Dimitrij Kielland Samoilow er født og oppvokst i Tyskland, men har bodd i Norge siden 1993. Han er utdannet psykolog fra NTNU og er psykologspesialist med fordypning i voksenpsykologi og familiepsykologi. Han er også en av de første utdannede veiledere i EFT (emosjonsfokusert terapi) i Norge og utdanner seg nå til trainer i metoden. Han sitter i styret for EFT-parterapi Norge som i samarbeid med ICEEFT (International Centre for Excellency in Emotionally Focused Therapy) tilbyr utdanning i EFT i Norge.

Dimitrij har skrevet boken Tryggere barndom sammen med Jon Middelborg etter å ha gjennomført et metodeutviklingsprosjekt i familievernet. Boken gir et behandlingsperspektiv på arbeid med vold i familier og et perspektiv på hvordan barn rammes av å vokse opp i familier med vold. Han har videre skrevet boken Kunsten og elske- ni nøkler til det gode samlivet. Boken bygger på emosjonsfokusert parterapi. I boken følger leseren et par gjennom de ni stegene i terapiprosessen og blir kjent med essensen i det som skaper endring for par: Ni nøkler til å bryte ut av negative mønstre og  bevare intimitet og nærhet gjennom mange år.  

Yvonne Severinsen er fra Tønsberg. Hun er utdannet psykolog fra NTNU siden 2001 og er spesialist i voksenpsykologi. Har arbeidet mange år i spesialisthelsetjenesten, bla på psykoseteam, akuttpost og allmennpoliklinikk. Har siden 2007 kombinert lederstilling med klinisk arbeid. Er nå leder ved Homansbyen familievernkontor.

Sitter i faggruppen som er ansvarlig for IAPs to-årige fordypningsprogram og er gruppeveileder for psykologer i voksenspesialisering. Underviser psykologstudenter på UiO i emnet familieterapi. Har gjennomført en to-åring utdanning som EFT terapeut sammen med Dimitrij.