Tekstallianse 2008

bookmark

Møtested for norske og skandinaviske småforlag, litteraturfestivaler og tidsskrifter

søndag 24. august 2008, kl. 11:00

Sal: Nedjma og Wergeland

Arrangør: Tekstallianse 2008

Inngang: Gratis

Helgen 23.-24. august samles over 80 småforlag, litteraturfestivaler, tidsskrifter, organisasjoner og nettverk fra Norden, Skottland, USA og Canada på Litteraturhuset. Tekstallianse 2008 er en messe og en festival som viser frem bredden og mangfoldet blant små, mellomstore og mer eller mindre uavhengige og idealistiske aktører innen litteratur, musikk, billedkunst og teater. Felles for alle utstillerne er en vilje til å etablere et alternativ til den kulturelle offentligheten de store forlagene og de største avisredaksjonene representerer.

Arrangementet rommer både en messe og et live-program. Publikum kan gjøre seg kjent med bøker, tidsskrifter og andre publikasjoner, samtidig som det vil foregå opplesninger, foredrag, panelsamtaler, debatter, lanseringer og konserter. Litteraturhusets Wergelandsal brukes som utstillingsrom, mens scenen vil befinne seg i Nedjma- og Amalie Skramsalen.

Tekstallianse 2008 er en videreføring av idéinnholdet i Bergensbrag i Bergen 2004 og i København 2006, som samlet norske og danske litterære småforlag og tidsskrifter. Tekstallianse er også inspirert av den årlige Textmässan i Stockholm, som samler de svenske småforlagene og tidsskriftene. Til sammen framstår Tekstallianse 2008 antakeligvis som den bredeste presentasjonen av en alternativ kunstnerisk og kritisk offentlighet man noen gang har sett i Norge.

Dette er første gang Tekstallianse gjennomføres. Planen er at det vil bli et årlig arrangement. Initiativet er et samarbeid mellom Audiatur, Feil Forlag, Forlaget Attåt, Gasspedal, Nypoesi, Utflukt og Vagant.

Alle arrangementene har fri entré. 

Se fullt  program på www.tekstallianse.no.

Tekstallianse 2008 er støttet av Norsk Kulturråd og Litteraturhuset.