Totalitært kjøkken

bookmark

Kok en bokorm med Wladimir Kaminer

lørdag 12. juni 2010, kl. 18:30

Sal: i Kafe Oslo

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Den russiske forfatteren Wladimir Kaminer har bodd i Berlin siden begynnelsen av 1990-tallet. I alle disse årene har han forsøkt å finne en restaurant som lager god russisk mat. Men siden berlinrussere flest, ifølge ham, foretrekker lite stress (og dermed lav omsetning) fremfor mye stress (og høy omsetning), er det få steder som tilbyr en ekte og god russisk meny. I 2006 skrev derfor han og kona en kokebok, Küche totalitär, som røper det russiske kjøkkens hemmeligheter. Denne kvelden kommer han til Litteraturhuset for å dele noen av dem med oss.

Russere flest går visstnok sjelden på restaurant for å fylle magen. Spise kan de gjøre hjemme, så fremt de ikke er ute etter et ekstra lystig lag. Og da fylles kvelden med vel så mye vodka, sang, dans og svinging i lysekronene som spising. Og det viktigste på det russiske kjøkken er, ifølge Kaminer, kokkens gode humør. Dermed kan vi kanskje regne med å høre en og annen russisk folkevise og høye latterbrøl fra Kafe Oslos kjøkken denne kvelden når Kaminer og Berlin-kjenner, forfatter og kritiker Knut Hoem ikler seg forklær og forteller skrøner om mat, litteratur og ikke minst Berlin. Hoem ga nylig ut reiseboken Berlin. En veiviser som blant annet inneholder 100 utradisjonelle tips fra en rekke andre ekte berlinelskere.

Kokkenes råd lyder: Ta deg en snaps før du kommer, og gå sulten minst én dag før du setter deg til bords.

Bordbestilling på post@kafeoslo.no eller på telefon 21 54 85 71.

Etter å ha fylt magene med mat og drikke skrur Kaminer opp volumet med klubbkonseptet Russendisko. For andre gang på Litteraturhuset!