Troens plass i medieyrket

bookmark

Mediedag

lørdag 21. november 2015, kl. 10:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Familie & Medier, NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, NORME og Skaperkraft

Inngang: Billett

Finnes det en bibelsk begrunnelse for journalistikk? Er mediene et livssynsfritt rom, eller er det slik at alle har et livssyn som de tar med seg inn i sitt yrke i mediene? Og hvordan kan en større bevissthet om eget og andres livssyn bidra til å styrke journalistikken? Velkommen til mediedag om tro, livssyn og medier!

Registrering fra kl. 9.30

Familie & Medier, NLA Mediehøyskolen Gimlekollen, NORME og Skaperkraft inviterer til mediedag der vi undersøker troens plass i medieyrket. Her ser vi både på mediearbeiderens eget livssyn og livssynsforståelse som et grunnlag for å forstå samfunnet.

Øyvind Gustavsen fra VG leter etter spor av Bibelen i journalistikken. Jenny Taylor fra Lapido Media utfordrer journalisters religionskompetanse i møte med internasjonal politikk. Kåre Melhus fra NLA Mediehøgskolen ser på om mediene skal være en sekulær arena eller ikke. Og vi får en spennende paneldebatt med blant annet Gerhard Helskog fra TV 2 og Grethe Gynnild-Johnsen fra NRK med tema: «Alle har et livssyn – hvordan påvirker det journalistikken?»