Vinter i Alaska

bookmark

Møte med David Vann

onsdag 30. mai 2012, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Gary og Irene bygger en tømmerhytte på gamlemåten mens ekteskapet smuldrer vekk mellom hendene deres og datteren Rhoda ser på. I tretti år har Gary mislyktes med alle sine prosjekter, og snart er det vinter.

David Vann debuterte med novellesamlingen Legender om et selvmord, en bok som ble hyllet som en moderne amerikansk klassiker, mens forfatteren selv ble sammenliknet med storheter som Cormac McCarthy, Ernest Hemingway og Annie Proulx. Nå kommer hans første roman, Caribou Island, ut på norsk. Det er der, på Caribou Island, en øy midt i en iskald fjord i Alaska, vi møter hyttebyggerne Garyog Irene idet kulda og mørket begynner å få overtaket.

David Vann har lyktes både hos leserne og kritikere. Begge bøkene har blitt bestselgere, de har blitt oversatt til nærmere tjue språk og blir nå filmatisert. I tillegg til å være forfatter har Vann også laget flere prisbelønte dokumentarfilmer og jobber for tiden med en film om Osebergskipet for National Geographic. På Litteraturhuset snakker han med Bokmagasinets Martin Grüner Larsen om vikingskip fra Tønsberg, Alaska og om hvordan man kan holde varmen når kulda kommer.