Dollyfeber. Siss Vik og Mona B. Riise med gjesterIll: Christine de Carvalho / WNYC Studios

Dollyfeber

bookmark

Livesending med Norges største Dolly Parton-fans

fredag 6. mars 2020, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset og NRK P2

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 50,-

I år er det 45 år siden Dolly Parton toppet countrylistene i USA med sangen «Jolene». Slageren har blitt stående som en av de mest markante countrysangene noensinne. Nå har podkasten «Dolly Parton’s America», produsert av radioverten Jad Nicholas Abumrad, skapt ny interesse for denne countrykunstneren. Flere hevder at «Dolly Parton’s America» var den beste podkasten i 2019.

Det har vært vanskelig for folk å se forbi puppene hennes. Men denne kvelden diskuterer vi Dolly Parton som låtskriver, som stil- og homoikon, som sanger, som en viktig feministisk stemme og en kompromissløs talsperson for de arbeidende og fattige i USA. Hvorfor får hun ikke, og fikk hun ikke, like mye kred som sine mannlige kollegaer?

Vi har fått med oss Norges mest ihuga Dolly-fans denne kvelden. Siss Vik og Mona B. Riise er programledere og leder en to timers direktesending i samarbeid med NRK P2.

Gjester: Kim Rysstad, Sigrid Sollund, Signe Marie Rustad, Marie Aubert, Hilde Restad, Janne Stigen Drangsholt, Tharaniga Rajah med flere.

Etter samtalen om blir det Dolly-dansegulv og filmvisning

Fullt program med gjester oppdateres fortløpende.