Eg er ein frosk

Eg er ein frosk

bookmark

Familiekonsert med figurteater

søndag 27. mai 2018, kl. 14:00

Sal: Wergeland

Arrangør: NyNorsk Messingkvintett

Inngang: Forhåndssalg på nett kommer

Priser: Enkeltbillett 100,-Familie på 4 350,-

Eg er ein frosk er en konsertopplevelse for hele familien. Ved hjelp av et figurteater tar NyNorsk Messingkvintett og kontratenor Sean Bell publikum med på en musikalsk reise inn i en surrealistisk og fantasirik verden sett fra en frosks perspektiv. Musikken er nykomponert av Kristin Bolstad, og tar utgangspunkt i barneboken «Eg er ein frosk» (2007) og boken «Det» (2010) av Kurt Johannessen. Johannessens tekster er lekne og fulle av undring, og tar opp store og små spørsmål på en drømmende og fantasifull måte.

Passer for barn og voksne frå 4 år og oppover.

 

Arrangør: NyNorsk Messingkvintett

 

Om utøverne:

NyNorsk Messingkvintett består av Brynjar Kolbergsrud, som er solotrompetist i Oslo-filharmonien, og Jørgen Arnesen, Daniel W. Kjellesvik, Ingebjørg Bruket og Berger Iver Færder som alle er frilansere. De satser på urfremførelser av ny musikk og sjangeroverskridende prosjekter, og har siden debuten i november 2016 urfremført hele 9 verk av blant annet Erlend Skomsvoll, Nils Henrik Asheim og Ørjan Matre. Gjennom samarbeid med kontratenor Sean Bell, organist Anders Eidsten Dahl og skuespiller og vokalist Ivar Nergaard har de på kort tid skapt seg et repertoar med et særegent lydbilde.

 

Sean Bell er en sanger med det litt uvanlige stemmefaget kontratenor. Han er født og oppvokst i Oslo, og studerer ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til barokkmusikk og standard repertoar, jobber Bell med improvisasjon, samtidsmusikk og nytolkning/omarrangering av det klassiske repertoaret. Sean Bell er også låtskriver og leder sitt eget band.

Kurt Johannessen, fra Dale i Hordaland og bosatt i Bergen, er fremføringskunstner, skulptør og bok- og bildekunstner som uttrykker seg lekende og performativt på tvers av ulike kunstformer. Johannessen utforsker grensene mellom grafikk, installasjon, framføringskunst, ord og bilder, og lar ofte kunstartene utfylle hverandre. Han behandler ord og tekster som et visuelt språk, og litterært står de nær lyrikken som sjanger. Flere av bøkene er ordløse og inneholder tegninger og fotografier.

Kristin Bolstad er komponist, sanger og improvisasjonsutøver. Musikken hennes er ofte konseptuell og romspesifikk, med sterk inspirasjon eller elementer av improvisasjon. Bruk av klangflater, gjerne repetative og meditative der behandlingen av tid og rom er tålmodig og langstrakt, er et av kjennetegnene ved musikken hennes, likeledes som teatralske og humoristiske element.

Program 13. februar - 28. april