Myk hånd over kinnet 1Foto: Finn Våga

Myk hånd over kinnet

bookmark

Kolbein Falkeid, Herborg Kråkevik og Endre Ruset

mandag 20. mai 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Det handler om hverdag og hav. Om det store mørket. Og om gleden som kommer i små krappe kast. Kolbein Falkeid fikk sitt store litterære gjennombrudd med diktsamlingen En annen sol fra 1989. Totalt har han gitt ut over tjue diktsamlinger. Han omtales ofte som en folkekjær dikter og er en av de eksklusive poetene som når ut også til dem som vanligvis ikke leser poesi. Han har også mange år bak seg som tekstforfatter for Vamp og skrev blant annet kjempesuksessen «Tir n’a Noir».

Skuespiller og sanger Herborg Kråkevik har i årevis gått rundt med en av Falkeids diktbøker i veska. Nå kommer Nomaden og bonden – et umulig par, en utgivelse der Kråkevik går i dialog med Falkeids sterke poetiske livsanskuelser. «Å lesa eit Falkeid-dikt er som å kjenna ei mjuk hand stryka seg over kinnet», skriver hun der.

I forordet til Kolbein Falkeids Utvalgte dikt omtaler Paal-Helge Haugen dikterkollegaen som en samtalens poet: Kolbein Falkeid er ikke bare i samtale med sitt publikum, han gjør det også i sitt virke som oversetter og vever inn referanser til annen litteratur og poesi. Nå møter han Herborg Kråkevik og forfatter Endre Ruset til samtale på Litteraturhusets scene.